Utolsó kommentek

A lehengerlő élet : PLAYSTATION HOME

2007.06.02. 12:42 | HolczyHun | 35 komment

Bemutatkozik a PlayStation Home
A Sony a PlayStation Network hálózat bejelentésekor és azután többször is nyilatkozott a hálózat funkcióinak bővítéséről; kezdetben elérhetővé tették az on-line játékot, az ingyenes demo letöltést, valamint folyamatosan tesznek elérhetővé letölthető arcade játékokat és klasszikus PS játékokat, melyeket a PSP-n is futtathatunk. A napokban pedig felröppentek a hírek, hogy a Sony valami nagyon nagy dolgot fog bejelenteni új konzoljával kapcsolatban, nos ez meg is történt: Phil Harrison, a Sony Comupter Entertainment Worldwide Studios feje az idei San Fransisco-ban megrendezésre került Game Developers Conference-en bemutatta a PlayStation 3 által nyújtott legújabb lehetőséget, melyet PlayStation Home (PS Home) névre kereszteltek.

PlayStation Home

3. élet
A Home tulajdonképpen egy a Second Life, vagy a MySpace által nyújtott digitális világot kínál a PS3 felhasználók számára, mondjuk úgy, hogy ez egy új szórakozási forma. A PlayStation Home programot a PlayStation Store-ból tölthetik le teljesen ingyen a játékosok, és ezután egyszerűen elérhetik a Cross Media Bar (XMB) kezelőfelületről is a PlayStation Home menüpontot kiválasztva. A Első lépésként létre kell hoznunk saját virtuális karakterünket (avatárunkat), akit teljesen egyedire szabhatunk tetőtől talpig, azaz olyan göncöket akaszthatunk rá, amilyet csak kedvünk tartja, a frizuráját, a bőrszínét, egyszóval mindent úgy alakítunk ki rajta, ahogyan csak kívánjuk, ez alapján úgy is definiálhatjuk a PS Home funkciót, mint egy Sims Online-t, azonban ez jóval több annál.
PlayStation Home
Virtual City
Miután megalkottuk virtuális énünket, azon nyomban belevethetjük magunkat a PlayStation Home teljesen 3D-s interaktív virtuális városának életébe, melyben –a Second Life-hoz hasonlóan- ott lesz a többi PS3 felhasználó avatarja is, kikkel kapcsolatba léphetünk. De még mielőtt belemerülnénk a PS Home városának pezsgő életébe első utunk mindenképpen a Cental Lounge-ba (központi társalgó) fog vezetni, mely a virtuális település nagy társadalmi találkozó helye, mint a manapság oly divatos pláza, úgy kell ezt elképzelni. Itt kapcsolatba léphetünk a többi játékossal, a barátainkkal és ismerőseinkkel, akár pontos találkát is megbeszélhetünk velük. A körülöttünk lévő virtuális karaktereket nevük alapján különböztethetjük majd meg, ami mindig látszódni fog a fejük fölött, mint ahogyan a mi általunk vezérelt figurának is látják a többiek a nevét. Kapcsolatot legegyszerűbben a Quick Write opció használatával kezdeményezhetünk, ezek lehetnek egyszerű köszönések, leszólítás, de ugyanakkor hosszas beszélgetésbe is elegyedhetünk a virtuális, USB-s billentyűzet, illetve az USB-s vagy Bluetooth headset használatával élőszóban is kommunikálhatunk a többiekkel, de akár gesztikulálás (testbeszéd) és mimika (arcjáték) által is kifejezhetjük magunkat: vállrándítás, integetés, tánc, mosoly stb. melyeket valószínűleg az EyeToy és a SIXAXIS által nyújtott mozgásérzékelő funkciók használatával varázsolhatunk elő.
PlayStation Home
A városban különböző épületeket, parkokat és szórakozóhelyeket fedezhetünk föl, karakterünk saját kis apartmanban fog lakni, mely az Apartman Space nevet kapta, és amelyet szintén mi magunk alakíthatunk ki. Kiválaszthatjuk a fal és tapéta színét, az asztalt, a vázákat, a függönyöket, bebútorozhatjuk a teret, de akár a PS3 winchesterén, vagy a MemorySticken tárolt fotóalbumokból kiválasztott képeket is felakaszthatjuk a falra, Phil éppen a szakmai közönségről készített digitális képeket, a memóriakártyát kivéve a fényképezőgépből és behelyezve a PS3-ba azonnal falra akaszthatóvá váltak a képek. Szerény hajlékunk tv-jén megnézhetjük a gépen tárolt videóinkat, játék trailereket, filmelőzeteseket (talán még IPTV szolgáltatás is lesz), a hifiből pedig akár kedvenc zeneszámaink is szólhatnak. Sőt a kis lakásunkat egészen a luxus színvonalig fejleszthetjük, és bármikor bármit kicserélhetünk, ahogyan azt ízlésünk és kedvünk tartja. Phil Harrison épp azzal viccelődött a bemutatón, hogy a virtuális BRAVIA tv-jét leejtette a lépcsőfokokon az általa kreált karakter és azon egy karcolás sem esett, ezzel is bizonyítva, hogy ami masszív a való életben, annak a virtuális térben is hasonlóan kell viselkednie (én nem dobálnék fél millás HDTV-ket poénból a való életben).
Virtual PSP
Valamiféle (mobil)kommunikációs és/vagy tájékozódást segítő eszköz nélkül manapság már létezni sem lehet, ha mindig, vagy legalábbis gyakorta elérhetőek szeretnénk maradni a nap folyamán, vagy épp nem akarunk eltévedni, nincs ez másként a PlayStation Home világában sem. Ezt a lehetőséget biztosítja a virtuális PSP, mely a navigálást fogja segíteni a városban a térképnek köszönhetően, melyen láthatjuk aktuális pozíciónkat és a város kiemelt helyei meg lesznek jelölve (pl. az apartmanunk, vagy a már említett Central Lounge). Továbbá lehetőségünk lesz a térképen bejelölt „könyvjelzők” használatával a különböző helyekre való gyors teleportálás is, ha épp nincs kedvünk addig elsétálni, a közlekedés egyéb formáiról még nincsenek információk, de elképzelhető, hogy lesznek autók, motorok, bringák és más egyéb járművek is. Valamint arról sem tudni még, hogy a PSP-vel fogadhatunk/küldhetünk-e üzeneteket, képeket stb. Azonban későbbiekben még az sem lenne elképzelhetetlen, ha épp a város másik végén lévő haverokkal virtuális SonyEricsson mobiljainkon cseverésznének az avatarjaink a képernyőn, miközben mi ténylegesen headset által beszélgetünk.
PlayStation Home
Games Space
A városban lesznek különböző szórakozó helyek, melyek a Games Space elnevezést kapták, egy ilyen található majd a Central Lounge-ban is, ahol többek között a többiekkel játszhatunk egy tekemeccset, biliárdozhatunk, de akár retro arcade játékgépeket is kipróbálhatunk. Természetesen egy-két ilyen szórakoztató masinát az apartmanunkba is elhelyezhetünk, mondjuk egy biliárdasztalt a nappaliba és elhívhatjuk este a barátainkat egy partira. Az arcade cuccok ténylegesen régebbi játékok lesznek pl. a Midway-től vagy a Sega-tól, melyeket folyamatosan bővíteni fognak, így előfordulhat, hogy az egyik helyen mondjuk van két Mortal Kombat kabinet, de a következő héten már ugyanott ráakadunk egy StreetFighter gépre is.
PlayStation Home
Home Theatre
A PS Home városa nem lenne teljes mozi nélkül, úgyhogy a fejlesztők egy hatalmas filmszínházat építettek föl, ahol több teremben is zajlik vetítés, teljes filmeket, film előzeteseket tekinthetünk meg, de akár a felhasználók által feltöltött videókat is megnézhetjük HD felbontásban. Egyébként mozgóképes anyagokat a város különböző pontjain elhelyezett óriáskivetítőkön is láthatunk, ezeken általában játékok előzetesei futnak, de olykor filmtrailerek is fel fognak bukkanni, illetve reklámok is, melyeken különböző cégek fogják hirdetni portékáikat, persze nem a konkurensek, hanem pl. sportszergyártók, autógyárak és hasonlók.
PlayStation Home
PlayStation Home
Hall of Fame
Egy hatalmas terem, ahol saját és mások által megszerzett trófeákat és rekordokat tekinthet meg a Home virtuális lakója, pl. ha a GT5-ben megnyerünk egy bajnokságot, akkor az itteni virtuális vitrinbe kerül a győzelmi kupa, de ugyanakkor a legjobb köridő visszajátszását is megtekinthetővé tehetjük barátaink, vagy bármelyik más felhasználó számára. De ugyanakkor, ha egy játékban legyőzünk egy főellenséget, akkor annak feje, vagy az egész alakja itt is megjelenik miniatürizálva, alatta a nevünkkel és a legyőzés időpontjával. Továbbá belekukkanthatunk a világ és lokalizált ranglistákba is.
PlayStation Home
PlayStation Home
Sports Lobby
A PS Home fitness/wellness központja, ahová a virtuális játékos beugorhat egy kis testedzésre, válhat belőle boxoló, elütheti idejét némi golffal, de a baráti társaságok akár teke és kosármeccseket is rendezhetnek. A GDC-n bemutatott prezentációban hatalmas kivetítőkön az EA Sport játékok trailerei futottak, ami arra enged következtetni, hogy akár innen is indíthatunk pl. egy NBA ’08 multi meccset, de akár a valódi NBA bajnokságot is figyelemmel kísérhetjük többféle formában is, mint pl. hírek, videók, képek stb.
PlayStation Home
PlayStation Home
Home Coming
A PlayStation Home szolgáltatásra már nem kell olyan sokat várni, igaz ugyan, hogy a Sony eddig szépen csendben fejlesztette a rendszert, és teljesen titokban tartották létezését, azonban a bétatesztelés (http://www.homebetatrial.com/) már a jövőhónapban indul, az élesítés pedig ősz elején lesz esedékes. Phil Harrison elmondta, hogy kezdetben a Home japán, angol, német, francia, olasz és spanyol nyelven lesz elérhető, de mivel a rendszert globálissá kívánják duzzasztani, ezért lesznek különböző lokalizált verziók, melyek szervesen integrálódnak az egészbe, így elképzelhető egy magyar nyelvű Home is.
Pár éve még eléggé hihetetlennek tűnt, hogy komplett virtuális világokat hozzon létre az ember, amelyekben majdnem ugyanazokat a dolgokat megteheti, mint a valóságban, csak ez épp egyfajta kellemes időtöltés szerepét tölti be. amit anno a Mátrixban és néhány sci-fi sorozatban láttunk, az mára már igen is valóság, kezdődött az egész a Second Life által nyújtott 2. élettel, majd folytatódott a MySpace szolgáltatásával, és amely folyamatnak következő evolúciós szintje a PlayStation Home lesz, melynek finanszírozását az e-kereskedelem és a reklámok fogják biztosítani. A Home világában lehetőségünk lesz virtuálisan kipróbálni különböző cégek termékeit, hogy azokhoz kedvet kapva, később a való életben meg is vásároljuk, és mindez, ill. azt itt leírtak még csak a jéghegy csúcsát képezik.
Azt hiszem ez a világ minden szerencsés PS3 tulajdonost rabúl fog ejteni.
Véleményem szerint ez a közösség a PS3 karrierjének igazi kezdete lesz....
Majd meglátjuk...
Kipróbáljuk, csak tudjuk, hogy mikor kell menni valóban dolgozni:)

VÁRHATÓ MEGJELENÉS: Szeptember


Forrás:www.gamecon.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://playstation3.blog.hu/api/trackback/id/tr7091258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kisfickoo 2007.06.03. 03:28:37

Be fogja szippantani az egész világot a home.Hazamegyek a munkából és utána hazamegyek a virtuális lakásomba.Elég komolyan össze fogja kötni az embereket.
Idézném a pontos megfogalmazást:

"amit anno a Mátrixban és néhány sci-fi sorozatban láttunk, az mára már igen is valóság"

kedveshentes 2007.06.03. 13:01:54

Sziasztok
Szép,nagyon szép,nagyon tartalmas,de szerintem nagyon beteges.
Szánalmasnak tartottam,tartom azokat az embereket akik,egy ilyen világban szorakoznak.
Én inkább moziba megyek haverokkal és a saját lakásomat tapétázgatom,rendezgetem majd.
Van egy MÁSODIK ÉLET cimü online játék,,ami pont erröl szol.Nagyon beteg,nagyon...
Azoknak az embereknek a gyülekezete játszik ezzel,akik az életüket ugy alakitották,vagy ugy alakult,hogy nem tudnak beilleszkedni,vagy normális kapcsolatot teremteni emberi közösségekben.
Ha valaki beteg,fogyatékos,mozgássérült,jo alternativa lehet egy ilyen játék az életében.
Amig viszont két lábunk,két kezünk van és még járni is tudunk,nem szabad ilyen beteg dolgokkal foglalkoznunk
Persze ez csak az én véleményem.
ui: nagy hibám,hogy soha nem ütök le hosszu magánhangzokat a billentyüzetemen,ezt nézzétek el nekem.
uui:az oldal szép,igényes,csak igy tovább fiuk

KedvesHentes(tudod az az xboxos srác)


kisfickoo 2007.06.03. 13:04:20

HENTES!

Ez akkor neked lett kitalálva :-)

FalseGO 2007.06.03. 13:21:22

Ne legyen a HOME HENTEMENTES! :D

kisfickoo 2007.06.03. 13:59:48

FalseGo!

Sikerült Holczyval beszélned?

kedveshentes 2007.06.03. 14:50:13

URISTEN megtört a jég!!!
Szia KIsficko!
Szia Kisficko humorérzéke!!!
Kisficko és humorérzéke ujra köztünk!!!
Végre:)
Figyuka a mostkövetkezö hétre igértem a gearst!
Ugydöntöttem szerdátol megkaphatod!!!Csak az a kérdés mikor kell neked.:)

kisfickoo 2007.06.03. 18:54:49

biztos ez a csend az oka ami a psnel van

kisfickoo 2007.06.03. 18:58:41

bocsi hentes h nincs ekezetes betu mert psrol netezek.bar te ezt nem erezheted at.a gow megmaradhat mert a tied is csak porfogo.

kedveshentes 2007.06.03. 20:22:44

Igen igazad van,én nem vágom mi az a net,ezt csak te érezheted.
Érzed azt a kilot!
Tudod,én harmincért netezem,te meg 130ért.
Azt meg ugye nem gondolod komolyan,hogy a ps3felveszi a versenyt az asztali számitogépekkel...
Néztem videot,amin egy ps3ra feltelepitettek egy widowst.
Tudnod kell,Anyukám p3gépe ami 15ropi volt monitorral együtt,negyed annyi idö alatt botolt be és 10szer fürgébb volt,mint egy ps3.:)
Gondolom miota ps3van.azota te is azzal netezel.
A pcd meg ott porosodik a gow mellett:))))))))
Tudok 100gigás vinyot 9000ért,ja majd el felejtettem,neked csak a laptop vinyo jo,abbol is van 100gigás,csak 25000ért:)
Csöcsi
ui.majd szolj,ha kell a gow
Csöcsi



kisfickoo 2007.06.03. 20:33:43

ez nem a te problémád

pc-t is csak azért használom hogy el tudjam adni a boxot.De a kutyának se kell.
Vajon miért.JA!TUDOM Mért!

Amugy kicsit félreérted a dolgokat :-)
Miért itt irkálsz és miért nem a gow.blogra.
Zsibbazd ott a sorstársaidat.

HolczyHun 2007.06.03. 20:57:02

Igazad van Henti baratom, senki nem allitja, hogy ezek a dolgok nincsenek igy.
1 dolog!!!
KOMPAKT
Es ez nagyon szimpatikus szerintem mindenkinek:)
Na megyek dolgozni, tovabbi jo vitazast.

kedveshentes 2007.06.03. 21:39:02

Holczyka Te kis munkamániás!!!

Flowepower 2007.06.04. 01:13:22

gyökééér :) kvázi egy játékról van szó amivel próbálja megerősíteni a sony lábadozó,vagy inkább az éledező online közösségét.Nyilvánvalóan ezért lesz ingyenes.Nem rossz ötlet,és talán az egyetlen amivel egy nagyobb lökést adhat a babának hogy kicsússzon végre anyuka seggéböl :) (bocs szar vagyok bioszból).Nekem szimpatikus a kezdeményezés,bár jelenleg úgy gondolom hogy nem igazán játszanék vele és a haverjaimat más programokban aláznám le szívesebben :) .De ! mivel nincs ps3-am ezért ez mind csak feltételes módban értendő,vagyis ha ott lenne elöttem ,talán elmajomkodnék vele egy jó darabig.

DEECOOY 2007.06.04. 19:04:49

Üdv Uraim!
Csabikám,sok sikert az oldalhoz......
(rémromot holnap lássam.........:))))))))
különben KINT nem állok szóba veled...:))))

kisfickoo 2007.06.05. 13:35:07

Hali Deecooy!!

Jól jártam a 12+1hónapos előfizetésemmel :-)
Feltöltöttem és 1 hétre rá bann.
Ti hogy álltok a ps3al?

FalseGO 2007.06.05. 16:11:59

Mostanában látok msn-en ilyen személyes üzeneteket: "PS3-at cserélnék xbox360-as poszterre!!!"
Nem értem ez mire jó azok az emberek akik így gondolkodnak azoknak tulajdonképpen most mi is a céljuk???
Vagy öcsém most vett 1 DX10-es videókarit akkor akasszuk fel? :D
Ez már annyira gyerekes irígykedés vagy mi?
Ha nekik nem kell akkor miért foglalkoznak vele???
Komolyan nem értem mit is szeretnének most tőlünk,talán meggyőzni,hogy ne vegyünk PS3-at?
Olyan rendesek,hogy ennyire törődnek velünk és vigyáznak ránk,hogy jó helyen legyen a pénzünk :) lol?

FalseGO 2007.06.05. 16:24:14

3 darab "döglött" 360-at cserélnék PS3-as szalvétára!
Ajánlatokat ide kérem!

westdawid7 2007.06.05. 19:05:35

sziasztok srácok! Ti már nem is fogtok többet vennxi x360-at?? Kár lenne értetek!!
Gyertek vissza liveozni mi hamarabb!!

DEECOOY 2007.06.05. 19:19:19

kisfickó: nem vész el a goldot,megmarad,recover gamertag azt jól van..ps3 van ,ha kell,lejjebb ment egy csöppet (bocsi csabi,bár már kárpótoltalak :))) 139900 vagy 165000 két választható gammával...yuppiiii

Red5 2007.06.05. 19:34:40

Hello evribodri!Google:ps3 eye toy
Über giga fasza,gyerekek.Nektek is a Minority Report jut az eszetekbe?????NAGYON KEMÉNY LESZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Branermajszter 2007.06.06. 01:29:34

ÁRÚLÓK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kisfickoo 2007.06.06. 01:36:08

jól mondod bráner!
Én is árulom a boxot!

Red5!
Elég komoly lesz a dolog és remélem minnél hamarabb!!!

Branermajszter 2007.06.06. 03:02:27

Cserbenhagyók!!!!!!!!!!

westdawid7 2007.06.06. 08:22:51

Aért én is valamilyen szinten csalódtam bennetek srácok... Mikor játszottam veletek mindig mindenki nagy beleegyezéssel mondta, hogy fúj Ps3 meg minden. Most, hogy volt ez a bannolás ,ebből kiderült ki igazán Xbox360 párti. Ígysem volt sok magyar, mostmeg már mind1!!! Én csak azt sajnálom tényleg, hogy ilyen jófej emberek mint te csaba, kisfickoo, meg false elmentetek. Én a helyetekbe meggondolám azt, hogy ne vegyek e egy új x360-t. Én ebbe nem szólhatok bele ti döntitek el...

Morpheus HUN 2007.06.06. 10:42:51

Gazdag buzik

Én is vennék ps3-at is...ha lenne lóvém,de mindenképp kitartok az xb360 mellett is...a kettő együtt a kánaán homóóóóóóóóóóóóóóóók!

HunPlayer1 2007.06.06. 17:08:00

szasztok na szoval latom megy rendessen a fikazas a 360 es a ps3 ujdonsult taboranak tagjai kozott.Az igazsag az hogy en ps1-el kezdtem szep volt jo volt semmi rosszat nemtok ra mondani ra 5 evre kijott a ps2 megvolt es tokeletessen megvoltam vele elegedve mig kinemjott az original xbox.Az original xboxnak lahatoan szebb volt a grafikaja mint a ps2-nek hisz elonyben voltak mivel hogy a microsoftnak nem volt nehez dolga jobbat csinalni 1 olyan termeknel ami mar kint volt a piacon.De most fordut a kocka kinek a bann,kinek a ps3 piacradobasa miatt.EN nem akarom fikazni a 360-at kiraly volt 18700 korul volt mar az achivementem de jott 1 bann a gepemre es rabasztam hat ez van,na most akkor bele lettem kenyszeritve 1 helyzetbe meghozza hogy akkor most vennem kene 1 uj 360-at hogy tudjak live-ozni.NEM koszonom tudom mostmar hogy milyen a 360 es nagyon jo console de ha mar igy hozta a balsors akkor ps3-at veszek mert hajt a kivancsisag hogy milyen is es valjuk be oszinten most a sony van elonyben ugye ertitek mire gondolok.

Flowepower 2007.06.06. 18:26:54

kurvára nem értjük :) inhgyen van rá a játék ? backuppal nem fognak bannolni sonyék ? :) nos nem hinném hogy ebből bármelyik is igaz lenne ...;)

HolczyHun 2007.06.06. 19:11:42

Szia HunPlayer1. Udvozlegy a PS3 vilagaban.
Hamarosan lesz egy lista a blogra erkezo, kommentalo Ps3 tulajokrol, ezzel is segitve a Ps3 friends listak boviteset.

westdawid7 2007.06.06. 19:59:22

szia csabi!
Kéne 1 kis segítség!!!
Nézz föl a www.xbox360.blog.hu -ra és pls segíts, mert kéne 1 sg fórum, mert nem tudom, hogy kell megcsinálni!! Segítségedet előre is köszönöm. Westwood Dávid (TBS WestDawid7)
Ja és nem tom, hogy kell fejlécet feltenni. Abba is ha lehetne egy kis segítséget tudnál adni? köszönöm !!:)

FalseGO 2007.06.06. 22:14:16

Ne itt reklámozd a piros ledes oldalt jóember! :)
Nem értem most mi ez,hogy a 360 tulajok ide járnak fikázódni :DD
Úgyis mindenki azt vesz amit akar aki minőséget vesz az vesz Sony-t aki meg Winfost az vesz 360-at! thx téme off :)

kedveshentes 2007.06.06. 22:49:14

Szia False!
Emlékszem.nem is oly rég még össze is vesztél az egyik földiddel,mert liveon nem a te klánodba ment(kálmi78hun)gearsezni.
Most meg nyomod itt winfos szart:)
Ne falsuljál már:)

FalseGO 2007.06.06. 22:55:11

Te miről beszélsz? xarrá offolod ezt atémát komolyan mondom!
Nemis volt klánom,és nem vesztem vele össze csak törőltem szó nélkül az nem ugyanaz!
De amugy még ha így is lett volna ahogy állítod bár messze van az igazságtól akkor mi lenne?
Megváltozott a véleményem a PS3 jobban tetszik nekem még ha az okosak azt állítjaák,hogy xarabb is!
Menj Henteld szét Kalmi78HUN-t a gow-ban ne oszd nekem az agyt már ígyis van itt abból elég téma részemről off bae :)

FalseGO 2007.06.06. 23:05:48

Amúgymeg kálmi mondta,hogy csináljunk klánt mondtam ok és 2 nap mulva meg mástól tudtam meg,hogy elment pedig ő a főldim... :)

Flowepower 2007.06.07. 00:02:02

húú ez kezd magasröptű lenni :D szabályosan élvezem

westdawid7 2007.06.07. 11:52:13

Flowe te mit nem élvezel?? Ha már nyalóka van a szádban attól elélvezel...:)
süti beállítások módosítása